Var på Bildmuseet och såg några utställningar

Det var mycket folk på Bildmuseet, varmt. Jag gick dit med en förhoppning om att få lite inspiration, men bilderna som hängde där berörde mig inte tillräckligt. Inspirationen uteblev. Visst var fotografierna helt okej, fast det var som om någonting saknades. Kanske var det hos mig någonting saknades. Det kändes som om jag sett allt förut. Jens Assurs utställning I can see the world from here var helt ok den med, men även den kändes lite lam.

Däremot var bilderna i utställningen As serious as your life betydligt mer intressanta, även fast den utställningen var väldigt liten och inklämd i ett hörn. Speciellt intressant var Emily-Jane Majors porträttserie, de bilderna bet sig fast och oroade. Men jag lämnade Bildmuseet lite besviken, vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag får kanske ge bilderna en chans till någon dag till veckan, det kan de vara värda.