Framtiden ser ljus ut

Idag fastslår SvD, i ledaren Frilansande bloggare berikar debatten, att bloggosfären har fått sitt stora genombrott i den svenska opinionsbildningen och det var väl på tiden. Per Ericson skriver, och jag tror detta är helt riktigt obseverat:

Få, om ens någon, kommer att kunna försörja sig på enbart opinionsbildning i bloggosfären. Men några kommer att kunna lägga intäkter från bloggandet till andra inkomster (från artikelskrivande, föredrag, tv-framträdanden, deltidsjobb) och hanka sig fram på att göra det som de helst av allt vill syssla med.

Detta kommer att sätta avtryck i debatten och gör det i viss mån redan.

Jag tror att det alltid är bra om så många som möjligt deltar i diskussioner, debatter och opinionsbildning och tack vare bloggen är det, som bekant, möjligt. Det finns stora möjligheter kvar att utforska med bloggandet och jag håller också med SvD om att bloggosfären har mer att ge än vad den hittils visat i Sverige. Vi går en spännande framtid till mötes och möjligheterna är många.