Lokalblogg – ingen dum idé

Det progressiva USA tar upp en intressant sak, nämligen frånvaron av bloggar som skriver om vad som sker lokalt. Detta är ett växande område i USA och borde fungera även i Sverige, men det är väl förmodligen så, som Lennart påpekar, att det inte ses som lika häftigt som att skriva om de stora internationella händelserna, vilket man väl ändå skulle kunna skriva emellan inläggen om vad som händer i den egna kommunen.

En blogg som skriver om lokala företeelser tror jag dock inte kommer att få lika många besökare som en som skriver om riks- och internationella händelser och politik.

Själv har jag inte skrivit så mycket om vad som sker här i Umeå, främst för att jag – trots att jag bott här i över tre år – sett mig som bara tillfälligt boende här och inte till fullo satt mig in i vad som sker lokalt, även om jag förstås läser lokaltidningar på morgonen. De människor jag umgåtts med här har också varit i liknande situation som jag, så förankringen i det lokala har inte varit så stark. Det är min vaga ursäkt – vilken är din?

3 svar på ”Lokalblogg – ingen dum idé”

  1. Jag tror att en bra loka blogg skulle kunna få många besökare dessutom, en bra sådan blogg har potential att samla upp lokala engagemang på ett bra sätt.

  2. Med ojämna mellanrum försöker jag själv leta upp lokala bloggar eftersom jag vill ha lite konkurrens eller varför inte reaktioner på det jag själv skriver i min professionella vardag: http://www.ttela.se Men jag går bet varje gång. Inte en enda gång har jag läst en bloggkommentar om några artiklar jag har skrivit.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.