Ny spännande forskning och ett besök i staden

Var in till stan idag, stan är alltså Luleå där jag för tillfället befinner mig. Det var ju trevligt stan låg kvar och det var fredag och allstå rätt mycket folk ute på gatorna, en hel del bilar också vilket kan bli lite jobbigt eftersom folk kör som dårar i den här stan, men annars är den ju trevlig.

Läste i DN om att forskare gjort experiment och kunnat förflytta människors upplevelse av ”jaget” till en plats utanför kroppen – väldigt intressant. Det öppnar ju upp för en hel del spännande användningsområden inom t ex spel och virutuella världar. Tänk att kunna ha någon sådan möjlighet att känna och uppleva ”jaget” i exempelvis Second Life. Kan man då kalla Second Life för en virituell värld? Jag menar om man upplever ”jaget” i Second Life lika verkligt som den verkliga verkligheten är det då någon egentlig skillnad mellan en virituell verklighet och en verklig verklighet.

Hur det än är med den saken så får i alla fall filosoferna en hel del att bita i framöver.