Ett minne

Det måste ha varit 1996 jag var nitton år och hade varit på en föreläsning i Luleå med Anders Petersen, när föreläsningen var klar var vi några stycken som tillsammans med Petersen gick till en krog, det var min f.d. fotolärare, några konstnärer och jag. Det var stort för mig att få sitta där och prata med denna fotograf som jag verkligen såg upp till och inspirerades av, jag minns inte så mycket vad vi pratade om, men jag minns att Anders Petersen var rätt intesiv och pratglad.

För mig var det ett mycket betydelsfullt möte, förmodligen var det inte lika betydelsefullt för Petersen.

Jag har tyvärr glömt namnet på kvinnan som skålar med Petersen, men jag vill minnas att hon var konstnär. Krogen vi satt på finns inte kvar längre, nu är där en Dressman-butik. The times they are a-changin’ – onekligen.