Det blir inte alltid som man planerat

Idag har jag inte riktigt lyckats göra det jag hade tänkt. Dagen är förvisso inte slut än men det ser inte särskilt lovande ut, jag lär hinna med en del men inte allt vilket innebär att jag kommer att ha mer att försöka hinna med imorgon, vilket inte heller kommer att lyckas så det ser ut att kunna bli en ”trevlig” helg.

Min plan för den närmaste tiden är att skriva mer än vad jag gjort det senaste året och har man en blogg så har man ju någonstans att placera texterna. Jag tycker verkligen om skrivandet, det är ofta stimulerande, roligt och förstås även svårt, frustrerande och utmanade. Men det är väl som det ska vara.

Jag sneglar avundsjukt på journalisterna, eller snarare delar av journalistiken, jag är inte så intresserad av att rapportera eller göra intervjuer däremot fascineras jag av beskrivande reportage, essäer och välskrivna ledare och även krönikor. Jag föredrar personliga texter med tydlig avsändare, texter med intressanta frågeställningar och tankar.

Sådana texter skulle jag gärna producera, så jag antar att det inte finns så mycket annat att göra än att sätta igång med skrivandet, att skriva mycket och ofta. Förhoppningsvis kommer någon text att vara intressant att läsa, men det är inget jag kan garantera.