Nya projekt

Sitter och funderar över några idéer till ett nytt projekt som vuxit fram under veckan. Det känns alltid spännande och roligt när idéerna börja formas, även om det också känns lite svårt. Man inser hur mycket jobb det blir innan projektet är igång och hur mycket mer jobb det blir sedan för att få det att fungera och hålla över tid. Det är en sak att komma på idéer till olika projekt (det är den lätta biten), men det är en helt annan sak att förverkliga idéerna. Det dyker alltid upp problem, problem som man räknat med och problem som man inte alls trodde man skulle få.

Allt det där är ju det som gör själva arbetet så spännande. För varje steg närmare målet man tar desto lättare blir det att fortsätta. Nu står jag precis i början och mycket återstår innan det går att presentera projektet för någon större skara, men med lite tur och en massa arbete så ska det nog vara möjligt att sjösätta projktet inom tre månader till ett halvår, det kanske är optimistiskt. Det är åtminstone planen, den kan i och försig komma att revideras, men jag har i alla fall en plan. Man måste sätta upp en plan, det är det minsta man kan göra.

Projektet finns än så länge bara i mitt huvud men de kommande veckorna ska jag få ner allt på papper och efter det börjar arbetet.