Kontaktkartan

Ibland kan jag sakna kontaktkartorna, det känns alltid roligt att bläddra bland gammla kontaktkartor. Det går förstås snabbare att hitta bilderna i datorn, i alla fall de bilder som man lagt sökord på. Det fina med kontaktkartorna är att man emellanåt upptäcker bilder som man glömt och bilder som man tidigare av olika anlednignar ratat men som 10-15 år senare väcker ens intresse.

Men samtidigt så vill jag minnas att jag ofta tyckte det var rätt tråkigt att stå och printa kontaktkartorna, helst ville jag sätta igång och göra bilderna, kontaktkartorna var mest ett nödvändigt ont, en lite enformig del i processen. Efter dom var gjorda var det å andra sidan alltid lika spännande att sitta med en lupp och välja bland exponeringarna. Kontaktkartan ni ser här hittade jag igen av en slump idag, inga märkvärdiga bilder, fotograferat i början av maj 1996. En rostig bil som nu sedan länge är skrotad, man kan möjligen se det som bilder av förfallets poesi.