I centrum

Det var förstås rätt mycket folk på stan tidigare i eftermiddag. En försäljare – sommarjobbare – från Godel försökte få mig att byta till dem som ellevereantör. ”Känner du till Godel?” frågade hon. ”Jo, det gör jag” sa jag. ”Jaha, vad bra. Vad har du för elbolag?” frågade hon. ”Tja, elbolag, nja…elen ingår i hyran” sa jag. Hon såg lite roat och uppgivet på mig. ”Jaha, vad bra, men…ha en bra dag då.”

Det är inte så lätt att vara gatuförsäljare av elektrisitet. Jag fick fyra Läckerol av säljaren, förstår inte riktigt kopplingen till el men det kanske inte är så viktigt.

Centrum i Umeå ser ju inte så roligt ut just nu. Det byggs om en hel del så det är bråte över allt. Det blir säkert bra när det blir klart men man undrar när det blir färdigt. Ärligt talat blir det bättre vad som än görs. Rådhustorget och Kungsgatan har inte varit några skönheter direkt.