Att se med nya ögon

På förmiddagen gick jag runt på stan och fotograferade, försökte hitta någonting. Vad har jag ingen aning om. Tänkte att jag skulle försöka arbeta så förutsättningslöst som möjligt. Försöka finna någonting i det invanda, det man sett så många gånger att man till slut inte tänker på att det finns där. Det är inte alltid lätt.

Senare, medan Sonic Youth fantastiska musik strömmar ur min dator, redigerar jag bilderna. De flesta bilderna känns rätt tråkiga, vet inte om det beror på att miljöerna i mina ögon är tråkiga eller om jag helt enkelt plåtat dåligt. Däremot passar de fint ihop med Sonic Youths musik. Musiken tillför någonting, ger bilderna ytterligare en dimension.

Jag tvekar om bilderna, vet inte vad jag ska tycka. De får nog vila ett tag, kanske ser jag på dem med andra ögon om någon vecka. Nya bilder lär tillkomma, sedan återstår förstås frågan om dessa bilder tillsammans utgör någonting intressant eller inte. Men det är en senare fråga.