Mellanrum

Det är en såndär dag då det mesta verkar stå stilla, tiden rör sig långsamt. Radion pratar på, jag lyssnar förstrött. Försöker göra bilder av det här mellanrummet, den här stiltjen. Det blir inget bra. Jag behöver en bild, tänker jag. Jag är för bövelen fotograf, det måste göras en bild. Skit i bilden, tänker jag sen. Ljuset fungerar inte, vill inte vara med och leka.

Väntan, mellanrummen, stunderna då ingenting verkar ske. Det finns en bok i ämnet, skriven av etnologerna Löfgren & Ehn, har inte läst den. Ska kanske göra det. Försöker fotografer mellanrummen, men det går som sagt sisådär. Det blir lätt ointressanta bilder, mellanrummen vill inte så enkelt låta sig fotograferas. Jag har inte gett upp än, det kommer andra dagar med ett annat och villigare ljus så jag fortsätter ett tag till.