Lite värme, tack!

Skönt med Lördag va? Det är lugnt här, kaffet smakar. Jag funderar på det här med bilder. För många år sen undvek jag det vackra, bilderna var mörka och hårda. Men det blir så jobbigt i längden att hålla på göra såna bilder, det kostar för mycket. Nu vill jag att bilderna ska skapa stämningar och de får gärna vara vackra. Förvisso har jag en viss förkärlek för det vemodiga, men även det vemodiga kan vara vackert. Bilderna får gärna vara estetiskt tilltalande, inte så förfärligt mörka. För nog finns det väl tillräckligt med smärta och mörker i världen, så det kanske kan vara bra med lite saker som man blir glad och inspirerad av också.

Jag börjar vara väldigt trött på all negativitet som finns och sprids. Ta det där programmet med han kocken som gastar och skriker i köket. Är det verkligen något att sträva efter? Jag menar det är en sak att vara väldigt engagerad och ställa höga krav på sig själv och på andra, det är helt okej och bra, men det måste väl inte leda till att man är rent elak mot andra?

Näe, lite mer värme och medmänsklighet skulle ju vara trevligt. Vi har väl alla tillräckligt mycket som vi kämpar med,  inte behöver vi väl lägga extra börda på det genom att vara elaka.