Försöker förändras

Sitter i Bälinge, trött efter bilresan. Det är en skön kväll, fortfarande ljust. Funderar på det där Petersen sa i någon intervju jag såg för länge sedan. Det där om att man inte får skilja på att leva och att fotografera. Att det hänger ihop. Jag återkommer till den tanken hela tiden. Så självklart på något sätt men ändå inte så där alldeles enkelt att genomföra. I artikeln om Kellerman i DN härom dagen citeras Stephen King, jag fastnar för det citatet: ”Life isn’t a support-system for art. It’s the other way around.” Konsten ska vara till för livet. Bilderna ska vara en förlängning av en själv, ens temperament, funderingar, drömmar och känslor.

Funderar extra mycket kring fotografi just nu, försöker hitta nya vägar. Vill finna ett annat uttryck, vill förenkla, bli mer spontan och direkt. Det är förstås ingen förändring som man kan göra över en natt, det kräver sin tid. Det enda sättet att utvecklas på är att göra fler bilder, kasta sig in i nya projekt. Det finns inga genvägar.