Landskapet

Skoterspår i vinterlandskapPå senare tid har jag varit intresserad av landskapet och då inte de orörda idylliserade landskapet som är så vanligt i naturfotografier – ett landskap som knappt existerar annat än i de bilderna. Det jag är intresserad av är spåren av människor i landskapet – det konstruerade landskapet – och vår inverkan på naturen och miljön.

Jag tycker det finns en hel del frågor som kan vara roliga att nysta i. Det är också intressant att utmana sig själv och invanda föreställningar om hur en bild ska se ut. Jag är lite trött på klichéer och i det här projektet försöker jag undvika dem, vilket inte är helt lätt.

Luleälven, Bälinge.Bilderna ska vara så sanna som det går, inget förskönande. Vad som är sant eller inte är förstås något som är lite lurigt. De flesta bilder vi ser är på ett eller annat sätt ljug. Det blir förstås subjektiva bilder, jag tror inte riktigt det går att göra objektiva bilder. För när man fotograferar så måste man hela tiden göra en hel del val om vad som ska komma med och så vidare. För att inte tala om hur man sedan väljer ut vilka av alla bilderna man gjort ska få komma med i det färdiga arbetet.

Postlådor, Bälinge, Luleå.