Vissa dagar är inte som andra

Det är konstigt hur det ibland känns som om allting står silla, som om världen tagit paus och gått och lagt sig. Visst, man tittar ut genom sitt fönster och ser att den finns där utanför, men samtidigt verkar den frånvarande.

Idag har varit en sådan dag då tiden verkar ha stannat. Men trots detta upptäcker man att dagen helt plötsligt och oväntat passerat.

Så vad har jag då gjort idag? Allt och ingenting. Jag lyssnade på musik ett tag tills min dator fick fnatt och hängde sig. Det tog mig tjugo minuter att få den att fungera igen, så jag kunde fortsätta lyssna på musiken. Det hade varit enklare att leta fram CD:n och spelat den istället, men man ska ju vara digital och så där och då blir man sittande i tjugo minuter suckande framför burken. Men man kan väl – om man nu ska vara optimist, och det ska man väl – se det hela som ett tidsfördriv eller varför inte som ett tålamodsprövande experiment.